Constantin Panait, viceprimarul comunei Berceni, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că, prin hotărâre de Consiliul local s-au achiziționat 200 de coșuri gunoi și 5 pubele, mari, pe roți, costul investiției fiind de aproximativ 83.000 de lei. Pe lângă aceastea au fost achiziționate și 17 bănci, costul uneia fiind de 380 de lei, fără TVA.
„Un coș de gunoi costă 450 de lei, fără TVA, o bancă a costat 380 de lei, fără TVA, și pubelele, 1.250 fără TVA. A fost investiția aprobată prin Consiliul Local. Am avut un caiet de sarcini, am făcut licitație pe SEAP, a câștigat o societate și am făcut achiziția. Considerăm că este un lucru bun pentru comuna Berceni să avem o comună curată”, a declarat Constantin.
Potrivit acestuia, un coș de gunoi a costat 450 de lei, fără TVA, pentru că este din metal și este personalizat. Coșurile au fost deja amplasate în special în centrul comunei, dar și pe străzi laterale.
Cinci bănci au fost montate pe marginea unui drum județean, aproape de intrarea în Berceni. Această arteră este folosită în general de bicicliști și șoferi, pietonii fiind zăriți destul de rar.
Mai mult, vegetația din zonă aproape că depăsește în înălțime băncile respective.
„Cinci bănci sunt puse acolo. În ultima perioadă vegetația a crescut foarte repede, nu am apucat să o tundem la timp. De obicei zona este curată, drumul este circulat. Și pe jos, și cu bicicletele, și cu mașinile. Avem în proiect acolo pentru realizarea unui trotuar și iluminat și cu băncuțe mai dese, astea le-am pus pentru a se odihni cei care trec pe acolo, și facem și o pistă de bicicletă, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova”, a mai spus Constantin Panait.
Viceprimarul admite că în localitate lipsește canalizarea, dar a declarat că se va rezolva și această problemă.
Oamenii din Berceni sunt de părere că băncile de pe marginea drumului ar fi trebuit puse în altă parte, dar despre coșurile de gunoi spun că spun „frumoase și utile”.
„Coșurile sunt foarte frumoase și sperăm că și utile. Deocamdată nu a trecut mult tip de când au fost puse și să sperăm că se va vedea în timp și o schimbare a mentalității și civilizației”, a spus unul dintre localnici.
Alt localnic spune că mai bine ar fi fost dacă autoritățile ar fi montat băncile în sat sau în stația de autobuz.
„Băncile nu prea sunt utile că pe acolo nu circulă nimeni. Doar cu mașinile. Pe aici mai stau copiii, în sat ar fi mai bine, în stația de autobuz. Nu sunt deloc utile. Chiar nu știu care a fost ideea. E ceva fără rost”, a spus un alt locuitor din Berceni.